Hopta kritizoval neúčasť popredných predstaviteľov SR na oslavách na Dukle

07.10.2005 Svidník

Dukla/Svidník 6. októbra (TASR) - Sklamanie nad absenciou predstaviteľov prezidentskej kancelárie, vlády SR a Národnej rady SR na pietnej spomienke pri príle...
Dukla/Svidník 6. októbra (TASR) - Sklamanie nad absenciou predstaviteľov prezidentskej kancelárie, vlády SR a Národnej rady SR na pietnej spomienke pri príležitosti 61. ročníka Karpatsko-duklianskej operácie vyjadril dnes v kraji pod Duklou nezávislý poslanec NR SR Ivan Hopta.

\"Neúčasť predstaviteľov štátu považujem za urážku tých, ktorí v spomínanej operácii bojovali, ale aj tých, ktorí v boji za slobodu položili svoje životy, \" uviedol pre TASR Hopta. Dodal, že ak sa už predstavitelia spomínaných inštitúcií nemohli akcie zúčastniť, mohli zabezpečiť aspoň vence k tamojšiemu pamätníku.
\"Keď sa podujatia mohli zúčastniť veľvyslanci Ruskej, Bieloruskej a Českej republiky, ktorí položili vence a vzdali hold bojovníkom, niet ospravedlnenia pre čelných predstaviteľov SR. Šťastie, že aspoň ministerstvo obrany pamätalo na veniec, \" konštatoval Hopta. Dodal, že pokiaľ počas obdobnej akcie na poľskej strane bolo o starých odbojárov dostatočne postarané, na slovenskom území im nemal kto ani poskytnúť pohár s minerálkou.
Hopta zároveň vyzdvihol prístup svidníckej samosprávy, ktorá sa vzorne stará o pamätník na Dukle.
 

Vyberte región

mark